Toont alle 23 resultaten

Kamado BBQ

De Kamado BBQ is er allerlei soorten, maten en merken. Het woord Kamado komt uit Japan en betekend oven. De laatste jaren is de populariteit van de Kamado hier enorm gestegen door de vele mogelijkheden van het bereiden van de mooiste gerechten in een Kamado.

De kamado wordt gemaakt van keramiek met daarin een firebox die wordt verwarmt met houtskool. Door dit keramiek is deze BBQ zo veelzijdig. Keramiek houdt namelijk de warmte goed vast en zo kan er met weinig brandstof lange kooksessies uitgevoerd worden

Doordat er met een Kamado met het deksel dicht wordt gerookt, slow-cooked of gegrild blijft de warmte en rook in de BBQ hieroor krijg je een perfect gerecht met die heerlijke rooksmaak.

Er zijn kamado’s in veel verschillende maten van XS tot XXL en uitvoeringen. Hoe maak je hierin dan een keuze? Bedenk goed met hoeveel personen je wilt barbecueën en wat voor gerechten je wil gaan bereiden. Let ook op dat er voor bepaalde maten kamado’s minder accessoires beschikbaar zijn en bepaalde uitvoeringen compleet met accessoires worden geleverd en sommige helemaal zonder

Er zijn hele mooie accessoires te vinden voor de meeste kamado’s om nog betere resultaten te krijgen uit je keramische BBQ. Bijvoorbeeld gietijzeren grillroosters, bakplaten, wok of  pizzastenen. Een accessoire must have is wel de deflector hiermee bescherm jij je vlees tegen directe hitte en vlammen. Hierdoor kun je langere sessies uitvoeren omdat je vlees niet verbrand. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment accessoires voor meerdere kamado’s.

Chat openen
1
Vragen? Gebruik onze chat
Hallo, kan ik je helpen?