Camp Chef 10″ CLASSIC DUTCH OVEN

58,95

Op voorraad

De Gietijzeren Camp Chef 10″ Classic Dutch Oven van Camp Chef is perfect om buiten mee te koken. Maak al uw favorieten gerechten met deze gietijzeren Dutch Oven, u kunt ermee koken, frituren, stoven, braden en zelf brood mee bakken! De deksel heeft een opstaande rand zodat u er makkelijk kolen op kan leggen, zo wordt het eten ook van de bovenkant verwarmd en kunt u deze Dutch Oven ook als echte oven gebruiken! Gebruik de Dutch Oven op open vuur, hete kolen of zet hem in de barbecue boven op de kolen. U kunt de Dutch oven ook in combinatie met de Camp Chef Driepoot gebruiken waarmee u hem makkelijk boven het vuur kan hangen.

Koken met gietijzer heeft veel voordelen. Gietijzer kan zeer hoge temperaturen weerstaan, waardoor vlees snel dichtschroeit en heerlijk sappig blijft. Ook houdt gietijzer de warmte lang vast, zodat de temperatuur gelijk blijft. Door het gebruik van de Dutch Oven zal er een zogenaamde Patina laag ontstaan, gietijzer is een materiaal dat olie en vet opneemt als er gekookt wordt. De speciale laag zorgt voor een perfecte garing van uw gerechten, een anti aanbak laag in de pan en beschermt tegelijkertijd het gietijzer tegen andere invloeden. De Gietijzeren pannen van Camp Chef hebben een True Seasoned behandeling ondergaan waardoor de Dutch Ovens meteen gebruikt kan worden.

De Dutch Oven heeft drie pootjes zodat hij stabiel en stevig staat. Er zit een comfortabele handgreep op de deksel een een handig metalen hengel aan de pan. Deze Classic Dutch Oven heeft een temperatuur doorvoer zodat u eenvoudig de binnentemperatuur van de pan kunt meten zonder dat u de deksel hoeft te openen.

Op voorraad

Artikelnummer: CC-SDO10 Categorieën: ,

Beschrijving

Camp Chef 10″ CLASSIC

De Gietijzeren Camp Chef  10″ Classic Dutch Oven van Camp Chef is perfect om buiten mee te koken. Maak al uw favorieten gerechten met deze gietijzeren Dutch Oven. U kunt ermee koken, frituren, stoven, braden en zelf brood mee bakken! De deksel heeft een opstaande rand zodat u er makkelijk kolen op kan leggen. Zo wordt het eten ook van de bovenkant verwarmd en kunt u deze Dutch Oven ook als echte oven gebruiken! Gebruik de Dutch Oven op open vuur, hete kolen of zet hem in de barbecue boven op de kolen. U kunt de Dutch oven ook in combinatie met de Camp Chef Driepoot gebruiken waarmee u hem makkelijk boven het vuur kan hangen.

Koken met gietijzer heeft veel voordelen. Gietijzer kan zeer hoge temperaturen weerstaan, waardoor vlees snel dichtschroeit en heerlijk sappig blijft. Ook houdt gietijzer de warmte lang vast, zodat de temperatuur gelijk blijft. Door het gebruik van de Dutch Oven zal er een zogenaamde Patina laag ontstaan, gietijzer is een materiaal dat olie en vet opneemt als er gekookt wordt. De speciale laag zorgt voor een perfecte garing van uw gerechten, een anti aanbak laag in de pan en beschermt tegelijkertijd het gietijzer tegen andere invloeden. De Gietijzeren pannen van Camp Chef hebben een True Seasoned behandeling ondergaan waardoor de Dutch Ovens meteen gebruikt kan worden.

De Dutch Oven heeft drie pootjes zodat hij stabiel en stevig staat. Er zit een comfortabele handgreep op de deksel een een handig metalen hengel aan de pan. Deze Classic Dutch Oven heeft een temperatuur doorvoer zodat u eenvoudig de binnentemperatuur van de pan kunt meten zonder dat u de deksel hoeft te openen.

Camp Chef 10″ CLASSIC Dutch Ovens

In Dutch ovens (ook wel stoofpanstoofpot of sudderpan genoemd, in het verleden ook wel casserole) kan een product – veelal vleesgevogelte of wild – worden gebraden of worden dichtgeschroeid alvorens het wordt gebraden in de oven. Om het vlees dicht te schroeien verhit men de braadpan tot een hoge temperatuur en gebruikt men boter of olie. Een braadpan is wijd en diep en hoort een dikke bodem te hebben zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Een veel gebruikte braadpan is van geëmailleerd gietijzer gemaakt. Deze pan is wel veel zwaarder dan een van geëmailleerd plaatijzer, maar geeft in het algemeen een beter braadresultaat.

In de 17e eeuw werd de braadpan gemaakt van gietijzer en gebruikt door de pan direct in het vuur te plaatsen, soms zelfs met kolen op het deksel van de pan. Dit Nederlandse ontwerp werd in een aantal landen overgenomen, waaronder in de vroege Noord-Amerikaanse koloniën. Daar is dit type pan bekend geraakt als “Dutch oven”. Deze pannen werden veel gebruikt tijdens de karavaantochten in de grote trek naar het westen. Het is het officiële kookinstrument van de Amerikaanse staat Texas.

Titel

Ga naar de bovenkant